Historiek

TENNISCLUB TC EVERSEL - clubnummer 5078

Stichtingsjaar 1986 ondernemingsnummer 16712/86

GESCHIEDENIS VAN DE CLUB

Tennisclub TC EVERSEL zag het levenslicht in het najaar van 1982 en nam nog in datzelfde jaar deel aan de ‘Beker der Vriendschap’. Aangezien er in Eversel zelf nog geen gravelterreinen waren, moesten alle wedstrijden in de sporthal van de Sint-Baaf gespeeld worden. In 1985 werd dan de vzw TC Eversel opgericht met Marcel Bukenbergs als voorzitter. De club sloot zich aan bij de Vlaamse Tennisbond (toen nog de VTV) en er werden 3 gravelterreinen aangelegd achter de sporthal. In dat jaar werd ook het clubblad ‘Smash’ voor de eerste keer uitgegeven. Een jaar later, in 1986, nam TC Eversel voor de eerste keer deel aan de interclubcompetities met 3 jeugdploegen en 6 dames- en herenploegen.

De club werd groter en er werd steeds meer gespeeld. Maar wanneer regen het spel onderbrak, konden de spelers nergens gaan schuilen. Daarom diende de club in 1987 een aanvraag in voor de bouw van een afdak, aangrenzend aan de sporthal. Uiteindelijk werd - in plaats van een afdak - een heus clublokaal gebouwd, met kleedkamer, douches, toiletten en een gezellige cafetaria. In 1989 werden de tennisvelden ook voorzien van verlichting, zodat er op mooie zomeravonden langer gespeeld kon worden. Een tiental jaren later, in 1998, werd het clublokaal nog eens uitgebreid met een kleine aanbouw.

Op 7 mei 1987, slechts drie jaar na de oprichting, telde TC Eversel al 216 leden. Er werden heel wat clubactiviteiten georganiseerd. Zo trokken de spelers elk jaar met de bus naar het tennistornooi in Antwerpen, telkens weer een plezierige uitstap. De club nam deel aan het gemeentelijke tennistornooi voor de inwoners van Heusden-Zolder en natuurlijk mocht ook een groot clubfeest niet ontbreken!

Maar TC Eversel verlegde ook z’n grenzen: in 1997 organiseerde het bestuur een verbroedering met de tennisclub van Saint-Hubert. De dag werd gevuld met vriendschappelijke tenniswedstrijden en afgesloten met een grote barbecue. In 1998 trok TC Eversel dan zelf naar Saint-Hubert, waar de clubleden kennis maakten met de infrastructuur van deze club: in plaats van op gravel werd er op asfalt gespeeld! Daaruit groeide ook de traditie om op de eerste zondag van september de jaarlijkse jachtstoet in Saint-Hubert te bij te wonen.

In 2000 had TC Eversel zóveel interclubploegen, dat de 3 gravelterreinen van de eigen ploeg niet meer volstonden om alle matchen gespeeld te krijgen. Noodgedwongen werden de terreinen van Viversel afgehuurd. Het bestuur van de club diende daarom een aanvraag in voor de aanleg van een vierde gravelterrein en in 2002 werd begonnen met de aanleg daarvan.

In de geschiedenis van TC Eversel zetten een aantal interclubploegen trouwens mooie prestaties neer. Drie ploegen behaalden de titel van ‘Limburgs Kampioen Interclub’:

  • 1993: dames 4, onder leiding van kapitein Els Luyten
  • 2004: heren 7, onder leiding van kapitein Karel Moons
  • 2006: dames 50/2, onder leiding van kapitein Frieda Vanheel